Што е “strobing”шминкање?

”Strobing”е најмодерна техника на шминкањето со која се постигнува освежен и младешки изглед на тенот.Оваа техника е спротивна во однос на контурирањето,бидејќи не се истакнуваат контурите со темна нијанса на производот,туку се осветлуваат најизразените делови на лицето.
AURA ГЕЛ СО ВИСОК СЈАЈ(ГЕЛ ХАЈЛАЈТЕР) е наменет за постигнување “strobing”ефект на кожата.
Се користи повеќенаменски за лице и тело.Со овој хајлајтер може да се нагласат најистурените делови на лицето:врвот на јагодичната коска,долж носот,над горната усна,под веѓите,а може да се користи и како СЕНКА ЗА ОЧИ ИЛИ УСНИ(преку кармин или самостојно).
Со преклопување на светлината на деловите од лицето на кои е нанесен ГЕЛ ХАЈЛАЈТЕРОТ,дополнително се истакнува свежината,цврстината и затегнатоста на кожата.
ПРЕДНОСТ во однос на течниот и компактниот хајлајтер:долготраен со лесна текстура,лесно се нанесува и бргу се суши.
НАЧИН НА УПОТРЕБА:Се нанесува со нежни движења во тенок слој(на пределот на лицето е најдобро да се “тапка” или нежно да се разнесува).За нанесување на телото се препорачува самостојно нанесување или мешање со омилениот производ за нега на телото,за постигнување на посуптилен ефект.