Што е “strobing”шминкање?

”Strobing”е најмодерна техника на шминкањето со која се постигнува освежен и младешки изглед на тенот.Оваа техника е спротивна во однос на контурирањето,бидејќи не се истакнуваат контурите со темна нијанса