Не претерувајте со кафето!

Претерувате со кафето?Оваа навика ја суши кожата!

ВИСТИНА

Газираните пијалоци,енергетските напитоци и кофеинот ги затнуваат  крвните садови и така ја успоруваат циркулацијата на кожата.Тоа доведува до дехидрација и сушење.Во превод ова значи појава на бори околу очите,бидејки кожата околу очите е потенка од останатиот дел од телото.

Изложувајте го телото на сонце без заштитен фактор за да произведе витамин D

ВИСТИНА

.Но само во одредени граници….На телото му е потребно 15 минути дневно на сонце за да ја произведе потребната количина на витаминот D.Но не и лицето!Бидејки кожата на лицето е поосетлива од кожата на телото,секогаш заштитете го лицето со течна пудра со заштитен фактор.Рацете можете да ги третирате на сончева светлина 15 минути без заштита.

Потребни се неколку денови да се почуствуваат првите резултати од базата за намалување на борите

ВИСТИНА

Базата содржи состојки кои ја регенерираат кожата(глицерин,силикатна сода)чие дејство се воочува по само неколку дена.Тенот ке стане мат,а тонусот на кожата ке се подигне и борите ке бидат помалку воочливи.