Како карминот да трае подолго:4 чекори до совршени усни

По голтка кафе вашиот совршено нанесен кармин станува лоша дамка?Сега на тоа дојде крајот!

Тајната на совршените усни е добра база за усни(lip primer)а со исцртувањето со неутрален молив помагате карминот да не се разлее.

Оваа се мали трикови за совршено нашминкани усни:

Што ви е потребно:кармин,влажни марамчиња,база,моливче за усни,стапчиња за уши и хартиени марамчиња.

1.чекор:Исчистете ги усните со влажно марамче

2.чекор:Со мала четка нанесете ја базата за усни(препорачуваме AURA lip primer)а потоа исцртајте ги и пополнете ги усните со неутрално моливче за усни.

3.чекор:Нанесете кармин,а евентуалните неправилности одстранете ги со стапче за уши.

4.чекор:Направете го оној познат чекор(гримаса)по нанесувањето на карминот(за него не постои соодветен израз,но секоја жена знае за што се работи)а остатокот од карминот избришете го со  хартиено марамче.