ИСПОВЕД НА ЕДНА ДЕВОЈКА…

Девојки,пред неколку месеци отворив салон за убавина.На добра локација,во центарот на градот.Нарачав производи од неколку брендирани фирми.Се надевав на добра заработка и многу муштерии.Првите мои услуги ги користеа најблиските роднини,пријатели и скоро сите комшивки.Сите беа задоволни од мојата работа,но нови муштерии немав…Козметичкиот салон се претвори во кафе муабет и седење.
КАДЕ Е ГРЕШКАТА?Едно утро пред вратата ми се појави средовечен тип со изразито зелени очи.Ми нудеше некаква козметика од некоја српска фирма.Го откачив со зборовите-,,Вашите производи се скапи и неквалитетни,,.Типот достоинствено се заврте и си замина.После ми беше жал за него.Што ми е тој крив за моето немање работа во салонот?
И како што мене секогаш ми се случува-истиот тој ден ми дојде нова муштерика.Со себе си носеше вештачки трепки да и ги вметнам и некој лак за трепките.Од чантата извади мат кармин и некои сенки.Се спремаше за свадба.Беше многу задоволна од услугата,а јас се воодушевив од квалитетот на трепките кои ги донесе,од бојата на карминот и од нежната сенка.На трепките пишуваше АУРА.Ги купила околу 190 денари.Мат карминот и беше АПСОЛУТ МАТ повторно од АУРА.Сенката за очи-ДИВАЈН АУРА.

 

СВАТИВ КАДЕ Е ГРЕШКАТА!!!Одтогаш во салонот држам исклучиво Аура козметика.Типот кого го навредив,сега е мојот редовен доставувач на Аура асортиманот.Си вметнав и нивни ПРОФЕСИОНАЛНИ ЧЕТКИ и уште некои ситници-ЛИПЛИНЕР молив за усни,БРОВЛАЈНЕРОТ за веѓи…
Девојки,немам многу време,имам муштерии,работата ме чека.Да не беа производите на Аура,сега ке се досадував дома,гледајки турски серии.БЛАГОДАРАМ,АУРА!