Каква шминка треба за жените со црна коса?

На црната коса и е потребна посебна нега.Добро комбинираната шминка ја зголемува убавината на црната коса.Во зависност од шминката,црната коса може да направи жената да изгледа мистериозно и привлечно или неодоливо елегантно.

Шминката за црнокосите жени треба да биде со топли тонови.Треба да се избегнуваат силни линии и јаки тонови.Меѓутоа,жените со црна коса изгледаат многу привлечни со кармин за усни во најтемни или најсветли нијанси.

Со сенка до вистинската нијанса

За жените со посветол тен,контрастот помеѓу тенот и црната боја на косата може да биде огромен.Вашата шминка треба да ги истакне очите или усните.Црна маскара(предлагаме маскара за волумен Pump it! од АУРА) и сенката за очи (предлагаме нијанса на Divine eyes сенки за очи од АУРА)се најдобар начин вниманието да се насочи на изразените очи.

Црвен и кармин со боја на брусница(од колекцијата нијанси мат траен кармин Absolutе matte од АУРА)  најдобро ги истакнуваат усните.

Правилно средување на веѓите

Обојте ги веѓите во нијанса посветла од бојата на косата за да постигнете поприроден изглед.