Која е најуспешната жена на овие простори?

Оваа глобална алхемичарка со својата убавина,енергија и креативност е мотив и идол за многу наши македонски деловни жени.
Сопственичката на компанијата АУРА,Мила Литвињенко,добитничка е на наградата „Veuve Clicquot Business Woman Award“ на првиот регионален натпревар за најуспешна жена во регионот.
Покрај оваа престижна награда,Мила е добитничка и на наградата„Цветот на успехот за жената змеј“која ја доделува Здружението на деловните жени на Србија.
Родена е во Белград.Филолог по професија,дипромирала на Филолошкиот факултет на Белградскиот универзитет на Катедрата за француски јазик и книжевност.
Течно зборува:француски,шпански,англиски,италијански,руски и германски јазик.