НЕКОЛКУ ПРАВИЛА ЗА ДОБАР ИЗГЛЕД

ЗА ДА  ПОСТИГНЕТЕ БЕСПРЕКОРЕН ИЗГЛЕД,МОРАТЕ ДА ПОЧИТУВАТЕ ОДРЕДЕНИ ПРАВИЛА ВО ОДНОС НА ОБЛИКОТ И ЦРТИТЕ НА ЛИЦЕТО,И ДА ВОДИТЕ СМЕТКА КОЈА ШМИНКА ЈА БИРАТЕ
Четворно лице

-Нанесете светол тон под очите(301,302 од течниот коректор CORECT ME),со тоа ке ги покриете подочниците

-Руменилото ГЛОРИУС ЧЕКС ХАЈЛАЈТЕР нијанса 218 или 219 ставајте го дирекно на јагодестите коски,за да ги истакнете

-Подвлечете со ГЕЛ ХАЈЛАЈТЕРОТ линија под коренот на косата.Челото така ке делува’’помеко’’

Овално лице

-За да биде лицето помаркантно,нанесете светол тен во триаголникот под окото

-Истакнете ги усните со карминот ШАЈН ЕКСЕС

-Нанесете малку руменило ХАЈЛАЈТЕР  на челото за да изгледа поизразено
 Срцевидно лице

-За да изгледа помеко,базата за сенка PRIME ME! нанесете ја полукружно околу внатрешниот раб на окото,со што визуелно ке ги разделите очите.

-Руменилото од Аура нанесете го само однадвор на јагодичната коска,со што ке го намалите ефектот на триаголник.

-За да го скратите превисокото чело,ставете малку од руменилото непосредно под коренот на косата.
Округло лице

-на триаголникот испод очите нанесете светол тен од течниот коректор Corect me

-руменилото ставете го испод јагодичната коска,се до носот

-малку од руменилото ставете на челото над краевите на веѓите