РЕЧНИК НА ШМИНКАЊЕ:Што е блендање,илуминатор,хајлајтер…?

БЛЕНДАЊЕ

Сигурно сте прочитале„Изблендајте ја сенката,бронзерот или руменилото…“Зборот блендање доаѓа од англискиот збор “to blend” што значи да се измеша.

Препорачуваме:Производи за блендање-Aura палета сенки за очи 12/1,палета Aura хајлајтери 3/1,бронзери All year,руменила Аura Glorious Cheeks.

КОНТУРИРАЊЕ

Со контурирање се создаваат или нагласуваат одредени делови на лицето.Обично за контурирање се користат производи неколку нијанси потемни од природната нијанса.Секогаш за контурирање треба да се користат мат производи.

Препорачуваме:Палета Aura бронзери за контурирање Dark & Fair со Aura четка за нагласување на контурите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ФИКСИРАЊЕ
Кога ке се заврши со целосното шминкање,потребно е шминката да се фиксира за да трае подолго време.

Препорачуваме:Фиксатор за шминка Aura Fix me!

 

Хајлајтер и илуминатор се осветлувачи на делови од лицето,но секој има своја намена.

ХАЈЛАЈТЕР-е светкаво руменило со кое се истакнуваат извишените,веќе истакнатите делови на лицето:брадата,носот,челото и врвовите на образите.

Препорачуваме:Поединечни нијанси на Aura хајлајтери(број 218,219 или 220) и Aura палета хајлајтери 3/1

ИЛУМИНАТОР-е коректор во најсветла нијанса,со кој визуелно се издолжуваат,скратуваат или прекриваат одредени делови од лицето.

Препорачуваме:

-2 нијанси Aura течни илуминатори: Sunlight(за светол тен)и Glamglow(за бронзен тен)

 

 

 

 

 

 

 

 

-2 нијанси Aura хајлајтер во стик:Night life(за светол тен)и Street vibe(за бронзен тен)

БАЗА/ПРАЈМЕР за лице-се става пред пудрата,за матирање на лицето и служи шминката да остане подолго на лицето.Пудрата по ставениот прајмер подобро„легнува“на лицето,а со тоа има и подобра покривна моќ.

Препорачуване:База за шминка Aura Prime me! и базата Aura Perfect base

 

 

 

 

 

 

 

 

БАЗА/ПРАЈМЕР за очи-се става на очните капаци со цел нанесената сенка да стои подолго на окото,не се собира на краевите од капакот,а со тоа сенката рамномерно е распоредена околу очите.

Препорачуваме:База за сенка Aura Prime me!

БАЗА/ПРАЈМЕР за усни-подлога за кармин.Се нанесува на чиста усна,а потоа ставате кармин,кој поради базата ке ви трае оптимално долго.

Препорачуваме:База за усни Aura Lip primer